Bloesemremedies

Bloesemremdies zijn sterk verdunde, (meestal) van bloemen gemaakte, aftreksels. Ze zijn zo erg verdund dat er geen fysieke sporen van de gebruikte bloem in de remedie zijn achter gebleven maar het gebruikte water is de drager voor de energetische geneeskracht van de bloem. Omdat er geen fysieke krachten mee gepaard gaan, werken bloesem remedies niet zozeer in op het lichamelijke vlak maar meer op het emotionele en spirituele vlak.

 

Er zijn diverse bloesemremedies verkrijgbaar, uit de hele wereld. Ze kennen allemaal hun eigen werkingsveld en eigen ingang, verschillend door de gekozen bloemen als wel de energie van de maker.

 

Dr. Edward Bach is wellicht de bekendste maker van de bloesemremedies, hij is tevens de ontdekker hiervan. Vaak kun je zijn remedies bij natuurvoedingswinkels kopen maar naast de remedies van Bach zijn er nog vele anderen te verkrijgen, al moet je, om deze te verkrijgen, iets meer moeite doen.

 

Binnen het wilgenroosje maken we gebruik o.a. van de remedies van Healing Herbs Bach Remedies, de Nederlandse Bloesemremedies, Fox mountain, Himalayan Flower Enhancers en de Californische FES remedies.