Het Wilgenroosje

Ooit wel eens een Wilgenroosje goed bekeken?…Ze groeien met groepjes vaker langs de waterkant,

Of  bosrand. Met van die roze bloemen op lange stelen staan ze te wiegen in de wind.’ Loop jezelf niet voorbij mijn lieve kind. Weet boven alles dat je wordt bemind…’

O lieve Wilgenroos, hoe kun jij daar nu van spreken, een mensenleven kan zwaar zijn en soms heel eenzaam…zo anders als hoe jij hier nu staat; samen, kleurig,fier rechtop met je vele mooie bloemen…..’Ah’ riep de wilgenroos, ’je neemt jezelf te vanzelfsprekend.’

Een stilte viel

’Het kost tijd om te groeien’, sprak de wilgenroos voor haar beurt vol overgave en vertrouwen. ‘De mensentijd en die van bloemen verschilt van ritme zoals je weet. Jou tijd komt ook nog wel..dat kan ik zien, je bloem gaat open, geen zorgen daarover….

Kom kijk naar mij,ik laat het je zien…’

Ze boog een hele elegant diepe buiging, gracieus en gewoontjes mooi

Heel even voelde ik me bijzonder, begrepen en gesteund,

Dat moment ging voorbij en leek te blijven

Vertwijfeld en sterkend

Een nieuw ritme, een nieuwe klank, een aanmoediging van jouw kant….

Bijzonder die Wilgenroosjes…..zo gewoon.

.

.

Het Wilgenroosje als onderneming

Het Wilgenroosje als onderneming is een samenspel van diverse natuur – en energetische geneeswijzen met als doel de mens terug naar zijn oorspronkelijkheid te helpen; terug bij zichzelf. Naar een plek waar heelheid en liefde (mogen) zijn.

Voor het verlichten van fysieke klachten is aandacht (kruidengeneeskunde) maar zeer zeker ook voor klachten van emotionele en spirituele aard (bloesemtherapie, reiki).Ook zijn er mogelijkheden voor het aanwenden van (half)edelstenen.

Binnen het Wilgenroosje maken we veelvuldig gebruik van onze eigen handgemaakte biologische kruidenproducten. Onze zalven en tincturen, oliën en kruiden (thee) mengsels zijn van hoogwaardige biologische kwaliteit. Dat weten we heel zeker omdat we onze kruiden zelf verbouwen , tussen akker en weidelanden, in samenwerking met de natuurwezens.

Tevens is educatie en ontwikkeling een belangrijk onderdeel van Het Wilgenroosje. Er worden diverse kruidencursussen en kruidenworkshops gegeven, ook op aanvraag. Mail gerust.