Kruiden en hun manieren

Na een lange tijd een bestaan geleefd te hebben in de schaduw van de reguliere gezondheidszorg , begint de kruidengeneeskunde langzaam zijn plek terug te vinden in het dagelijks bestaan en tussen de mensen. Steeds meer mensen beginnen zich (opnieuw) open te stellen voor deze eenvoudige en natuurlijke manier van verzachten en helen van diverse kwalen.

Kruidengeneeskunde wat is dat nou precies?

Een therapie waarbij er gebruik gemaakt wordt van planten of plantenpreparaten als helend middel (vrijwel) zonder  bijwerkingen.

De mogelijkheden zijn onbegrensd.
Je kunt er aandoeningen zoals; migraine, maagklachten, bloed(druk)problemen, spijsverteringsproblemen, luchtwegproblemen, reuma, spierpijn, kinderziekten, menstruatieklachten,oedeem,blaasproblemen, obstipatie, ontstekingen, enz. acuut of/en chronisch, mee verlichten en zelfs helen op een eigenlijk heel vriendelijke manier.

Zonder de natuur te belasten in het productieproces en doordat een kruidenpreparaat doordrongen is van leven (het is niet gemaakt van chemische nagemaakte stoffen) brengt het je meer bij jezelf en versterkt het je levenskracht.

Bij het gebruik van onze kruiden preparaten zijn er zelden bijverschijnselen en merkt iemand binnen niet al te lange tijd al verlichting op.

Naast het gebruik van kruidenpreparaten voor fysieke klachten is het ook heel goed mogelijk om deze in te zetten bij minder grijpbare aangelegenheden zoals hyperventilatie, het moeilijk kunnen kiezen, niet goed bij jezelf kunnen blijven, onzekerheden, faalangst, depressie, vermoeidheid, niet voor jezelf op kunnen komen, burn-out, ADHD en aanverwanten,uitgeput zijn/voelen enz.

Hoe kan dat nou?

Er zijn al die aangetoonde inhoudsstoffen en hun werkingen,

die bij iedere plant anders zijn,
en er is de plant in zijn geheel;
een levend wezen.

Iedere plant(engroep) kent zijn eigen specifieke eigenschappen en bij gebruik van de juiste plant, zal het wezen van die plant zich verbinden met het wezen van desbetreffende mens en zal de mens hierop reageren.
Ze ontmoeten elkaar.
Dat kent zijn weerslag op het fysieke lichaam, het mentale denken, het emotionele zijn; kortweg op de gehele mens.

Nu gaat het er om uit bv.de hele rits planten juist net diegene te kiezen die juist net die persoon nodig heeft.

En dat is wat een kruidengeneeskundige,
als het goed is, voor elkaar hekst.

Binnen het wilgenroosje maken we veelvuldig gebruik van onze eigen handgemaakte biologische kruidenproducten. Onze zalven en tincturen, oliën en kruiden (thee ) mengsels zijn van hoogwaardige biologische kwaliteit. Dat weten we heel zeker omdat we onze kruiden zelf verbouwen in samenwerking met de natuur wezens.